El 4 de novembre la colla va fer un dels desplaçaments més llargs de l’any. Va ser a, ni més ni menys, a Montblanc per la 3a Diada dels Gegants i Nanos Centenaris de Montblanc.

En aquesta ocasió va tocar anar-hi els gegants Fesolers, rèplica dels primers gegants que va haver-hi a La Bisbal fa molts anys dels quals la primera fotografia que se’n conserva és del 1902.

Una part de la colla va aprofitar i van anar a passar el cap de setmana prop de Montblanc. L’altra va baixar-hi el mateix dissabte. Va haver-hi la mala sort que va ploure tot el dia i per tant es va haver d’anul·lar la cercavila prevista pel nucli antic de la vila. Tot i això es va preparar ràpidament una alternativa i es va anar al porxo d’una escola on cada colla va fer un parell de balls. Els Fesolers van tenir la oportunitat de mostrar el seu a la població de Montblanc seguidament d’un ball lliure. Per acabar el ball conjunt va ser a toc d’Amaparito Roca interpretat per la Banda de Música Verge de la Serra. Tot això acompanyats per les colles geganteres de Linyola, el carrer Viserta de Monistrol de Montserrat, Tivissa i l’Ametlla de Merola.

 

Per la Festa Castanya, el 18 de novembre, la colla de Gegants i Nanos de Montblanc ens visitaran i podrem admirar els seus balls de gegants i nanos!

Foto feta per: Edgar Garcia Pericay