La colla Gegantera de la Bisbal

Fotografia de: Xevi Codolà

La colla gegantera de la Bisbal es va fundar des d’una colla d’amics que volien treure els gegants i mantenir-los per preservar i difondre aquesta tradició tant nostra. Abans però es van haver de constituir en associació. Per tant la colla gegantera té un president, un vicepresident, un secretari, un tresorer i un vocal. Aquests formen la junta directiva de la colla. En les associacions geganteres el president sol fer de cap de colla i, si no se n’encarrega algú altre, de preparar el calendari de trobades durant l’any.

No sempre ha sigut així ja que ja han passar tres generacions de geganters per tant tres juntes diferents i cadascuna amb característiques pròpies. Qualsevol colla té la seva manera de fer. A la Bisbal la junta només està constituïda sobre el paper però al dia a dia aquests rols es confonen ja que la colla funciona com una assemblea.

La colla a part de fer vàries trobades a nivell nacional a l’estiu també ha anat a la Catalunya Nord, ha fet intercanvis amb Euskadi, a més ha anat a Nicaragua on els gegants van viatjar amb vaixell i ells amb avió. Potser una de les més memorables va ser en els seus primers anys de vida quan van anar a Maó de la qual guarden bells records.
Actualment la colla gaudeix de bona salud i continua portant els gegants arreu i mostrant-los amb molt d’orgull, no sense deixar de fer alguna broma ruixant a qualsevol amb la Rigoberta i passant-s’ho bé amb la gent.