Concerts Festa Major 2018

La Puça

Dimarts 14 a les 20:15h

Una colla d’empordanesos amb currículums sonors ben diferents es van entestar a fer sonar un estil que ells anomenen Folk Emporlandès. Aquesta banda de tres, que aviat es fa de cinc, i acaba en set, troben un punt comú en el folk fester, en el folk de taverna, àmbit on destil•len els seus espectacles més genuïns i entranyables, cada vegada amb més connexió i bons resultats. Amb dues maquetes a la butxaca, Gintònicament parlant (2011) i Patates viues (2016), el febrer del 2017 es llancen a gravar el seu primer disc d’estudi L’any de la picor (2017). Finalistes a la millor cançó de l’estiu del Via Lliure de RAC1, i al concurs Sons de la Mediterrània l’any2016 i recents guanyadors del millor himne de futbol de l’any 2017/18 amb “Un crit valent” himne de l’AEMonells, prometen guerra!

Guillem Roma

Dimecres 15 a les 19:30h

Riquesa musical, cançons amb personalitat pròpia i creativitat és el que desprèn el projecte del músic osonenc que alguns han etiquetat com el “Beirut català”. Una proposta fresca, original i que fuig d’etiquetes i formules estandarditzades. Guillem Roma no ha parat d’escampar l’optimisme i la màgia de la seva música arreu amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment. Després de publicar Oxitocina (Autoeditat 2013), Guillem Roma fa un salt endavant en el seu univers creatiu amb Connexions (Sulawesi Records 2017), un disc on es connecten moltes coses, entre elles les veus d’artistes com Joan Colomo, Alessio Arena o Judit Neddermann que col•laboren en aquestes màgiques connexions!

Va!

Dimecres 16 a les 20h

VA! és un grup de sis músics procedents de diferents parts del territori, units per un projecte de cançons pròpies en català. Els seus temes busquen la continuació d’una línia oberta dins l’escenari actual, a través del qual busquen explorar dins l’estil pop rock matisat amb melodies i harmonitzacions a tres veus d’essència clarament folklòrica. Inicien el projecte a Barcelona l’any 2016 i fan el primer concert al CCA. L’any 2017 graven el seu primer EP sota el nom de La pell no enganya als estudis Panorama 1926. Actualment, es troben a les semifinals del concurs SONA 9.

Feliu Ventusa amb el Xerramequ i els Aborígens

Homenatge a Ovidi Montllor

Dijous 17 a les 19:30h

 

L’autor xativí i cantant de cançons Feliu Ventura s’acomboià el passat 2015 amb el combo català de reggae d’autor Xerramequ i els Aborígens per parir el seu propi homenatge musical a Ovidi Montllor, coincidint amb els 20 anys de vacances de l’artista alcoià. El resultat fou l’espectacle faré vacances: una visita a Ovidi Montllor, amb el qual els artistes han actuat arreu dels Països Catalans amb un repertori basat en clàssics d’Ovidi Montllor i cançons de Feliu Ventura… per jamaicanes i a ritme de rocksteady, reggae i ska!

Roko Banana

Dissabte 18 a les 19:45h

El trio banyolí de rock alternatiu Roko Banana va guanyar el concurs de grups emergents Intro 2017, en una disputada final que va tenir lloc a l’Espai Marfà i en la qual també va participar un altre trio, Person Person. Roko Banana està format per Àlex Abad (bateria i veus), Edu Rodríguez (baix i veus) i Mak Dzinovic (veu i guitarra), i reconeixen influències del grunge i tota l’escola indie, però també del funk.

Freedom Soul

Dissabte 18 a les 22:30h

Freedom Soul neix d’una trobada esporàdica a la Bisbal d’Empordà quan, per casualitat, coincideixen dalt d’un escenari d’un micro obert quatre músics que no havien tocat mai junts. D’aquell dia, que tant forta és la connexió que tenen la necessitat de quedar regularment per tocar junts. D’aquí en neix aquest projecte carregat amb un repertori variat de versions dels grans clàssics populars que agraden a tot el grup de gèneres com el soul, funk, pop, swing, bossa, rock, reggae…